Etimek Tatlısı

1 paket tuzsuz etimek

Yarım su bardağı dövülmüş ceviz

Kreması için:

Yarım litre süt

1 yumurta

2 yemek kaşığı un

1 çay bardağı pudra şekeri

1 kibrit kutusu tereyağı

1 vanilya

Şerbeti için:

2 su bardağı şeker

3 su bardağı su

Yarım limon


Etimekleri bir kaba bir kat dizin. üzerine bir sıra daha dizin. 2 su bardağı şekeri kısık ateşte tencerede rengi kahverengi olacak şekilde kavurun, üzerine 3 su bardağı suyu ve limon suyunu içine sıkın, ağzını kapatın, şerbet kıvamını alana dek kaynatın, şerbet sıcağa yakın ılıkken etimeklerin üzerine gezdirerek ıslanmalarını sağlayın. Ayrı bir tencereye yumurta ve unu koyarak çırpın, üzerine sütü ekleyerek muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin, ateşten aldıktan 5 dakika sonra pudar şekeri, vanilya ve tereyağını da ekleyerek mikserle çırpın. Krema soğuduktan sonra etimeklerin üzerine düzgün bir şekilde yayın ve üzerine cevizi serpin.