Yıldız Anasonlu Tarçınlı Kabak Tatlısı

Bal kabağı 500 g

Toz seker 2 su bardağı

Ceviz 2 su bardağı

Çubuk tarçın 1 adet

Tahin 1 su bardağı

Yıldız anason 1 adet


Bal kabaklarının kabuklarını ve içlerini temizleyin. Istediginiz büyüklükte küp küp kesin.

Kabağın üzerine sekeri dökün ve 8 saat agzı kapalı bir kapta bekletin.

Gurme Sef Çok Amaçlı Pisirici’yi Kısık Ateste Pisirme 100 °C moduna getirin. Beklettiginiz kabakları sekeriyle beraber hazneye alın.

Üzerine tarçını ve yıldız anasonu ekleyin. Kapağını kapatıp 20 dakika pisirin. Pisirme islemi bitince Gurme Sef’in sogumasını bekleyin. Daha sonra buhar valfini açarak buharı tahliye edin ve ardından kapağı açın.

Pisen balkabaklarını genis bir servis kasesine alın ve ılımasını bekleyin.

Üzerine tahin ve ceviz dökerek servis edebilirsiniz.