Vişneli İrmik Tatlısı

1 kg. süt

1 su bardağı irmik

1 su bardağı şeker

1 yumurta sarısı

1 limon kabuğu rendesi

1 çay kaşığı vanilya

1 çorba kaşığı margarin

1 su bardağı hindistancevizi

1 su bardağı ceviz

1 çay kaşığı tarçın

250 gr. vişne


Sütü, irmiği, şekeri, yumurta sarısını, limon kabuğu rendesini koyun karıştırın. Ateşte katılaşıncaya ve göz göz oluncaya kadar pişirin. İçine margarini, hindistancevizinin yarısını, vanilyayı koyun karıştırın. Derince ıslak bir kaba yarısını dökün. Cevizle tarçını karıştırıp üzerine yayın. Kalan irmiğe vişneyi ilave edin. Karıştırıp cevizin üzerine yayın. Dolapta bir gece bekletin. Üzerine kalan hindistancevizini serperek servis yapın.