Vişne Soslu Kakuleli Armut Tatlısı

Vişne 3½ su bardağı (çekirdeksiz)

Armut 6 adet

Çubuk tarçın 1 adet

Karanfil 5 adet

Kakule 2 adet

Limon 1/2 adet

Toz seker 1 su bardağı

Su 1 çay bardağı

Kaymak 200 g


Armutların kabuklarını soyun, alt kısımlarını düz bir biçimde keserek dik durmalarını saglayın.

Yarım limonu kestiginiz armutların her yerine ovalayarak sürüp kararmasını yavaslatabilirsiniz.

Gurme Sef Çok Amaçlı Pisirici’yi Reçel 120 °C moduna getirin.

Haznesine armutları yerlestirin. Üzerine visneleri, baharatları, toz sekeri ve 1 çay bardağı suyu ekleyin. Kapağını kapatarak 15 dakika pisirin. Pisirme islemi bitince Gurme Sef’in sogumasını bekleyin. Daha sonra buhar valfini açarak buharı tahliye edin ve ardından kapağı açın.

Armutları sunum kaselerine aldıktan sonra yanlarına kaymak koyup pisen sostan üzerine dökerek servis edebilirsiniz.