1 paket Kemal Paşa tatlısı
Şerbeti için:
1 kg toz şeker
1 litre su
Muhallebisi için:
5 su bardağı süt
Yarım çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
Üzeri için:
File Antep fıstığı
Çilek
Tatlının şerbetini hazırlamak için, su ve toz şekeri bir sos tenceresine alın. Şeker iyice eriyinceye kadar kısık ateşte ara ara karıştırarak kaynatın. Kaynayan şerbete tatlıları ilave edip 25 dakika kısık ateşte pişirin. Soğumaya bırakın. Muhallebisi için süt, toz şeker ve nişastayı bir sos tenceresine alın. Sürekli karıştırarak kaynatın. Muhallebi katılaşmaya başlayınca vanilyayı ilave edin. 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alın. Şerbetini çeken Kemal Paşa tatlılarını bir kalıba dizin. üzerlerine sıcak muhallebiyi dökün ve buzdolabında en az 4 saat dinlendirin. Üzerini file Antep fıstığı ve çilekle süsleyin. Dilimleyip servis yapın.