Tatlı Patates Röştı

1/2 kg tatlı patates

1.5 çorba kaşığı un

1 adet yumurta

1 adet küçük boy soğan

1 adet kereviz sapı

1/4 muskat

Tuz

Karabiber


Tatlı patatesleri rendenin kalın tarafı ile rendeleyin. Bir tülbent ile bütün suyunu iyice sıkın. Geniş bir kaba alıp üzerine un, yumurta, rendelenmiş soğan, ince doğranmış kereviz sapı, muskat rendesi, tuz ve karabiber ekleyip iyice karıştırın. Karışımdan 1 çorba kaşığı alıp, avucunuzda ince olacak şekilde açın. Daha sonra pişirme kağıdı serilmiş bir tepsiye dizip, 30 dakika buzlukta bekletin. Yapışmaz yüzeyli bir tavayı fırça yardımı ile yağlayıp, patates röştileri önlü arkalı iyice kızartıp servis yapın.