Tatlı Ekşi Piliç Baget

8 adet Banvit Piliç Baget

2 çorba kaşığı zeytinyağı

2 çorba kaşığı domates salçası

2 çorba kaşığı soya sosu

2 çorba kaşığı bal

1 çorba kaşığı worcestershire sos

1 diş sarımsak (ince kıyılmış)

Tuz

Tane karabiber

Acı pul kırmızıbiber


Keskin bir bıçakla etlerin üzerinde, birbirine paralel ve çok derin olmayan 2-3 kesik yapıp, bir fırın kabına yerleştirin.

Kalan tüm malzemeyi iyice karıştırın ve etlerin üzerine gezdirip, en az 1 saat buzdolabında dinlendirin.

Önceden ısıtılmış 200°C fırının ızgara konumunda, etlerin üzerine ara ara sosundan sürerek, yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 20-25 dak. pişirin.

Arzu ederseniz üzerine maydanoz serperek veya yeşil yapraklı salata ile birlikte servis yapın.