Şeftali Tatlısı

4 adet şeftali

1/4 su bardağı portakal suyu

Yarım paket kakaolu bisküvi

Yarım paket sade bisküvi

1/4 çorba kaşığı tarçın

Yarım çorba kaşığı toz zencefil

Yarım limon kabuğu rendesi

Yarım su bardağı eritilmiş margarin


İç için grekli olan malzemeleri bir kapta karıştırın. Meyveleri ortadan ikiye bölüp, çekirdeklerini çıkarın. Kesik yüzleri yukarı bakacak şekilde bir fırın tepsisine yerleştirelim. Portakal suyunu meyvelerin üzerine dökelim. Hazırladığımız içi meyvelerin boşluklarına yerleştirelim. 200 derece fırında 20 dakika kadar pişirelim. Üzerindeki bisküviler biyaz koyulaşsın ancak şeftaliler diri kalsın. Bisküvi kırıklarının çıtır çıtır olması için bir süre fırının ızgarasını açalın, daha sonra ılık olarak servis yapalım.